25 feb 2014

Sol·licitud AEP (avaluació d'estudis previs)

El termini per a sol·licitar l’avaluació d’estudis previs és del 
24 de febrer al 13 de març.

Des de l'aula de tutoria* s'informa d'un seguit de punts importants a tenir en compte abans de fer la sol·licitud:

1. Plantilles: abans de demanar l’AEP, és important que consulteu les plantilles disponibles a Secretaria / Tràmits / Avaluació d’estudis previs, per tal que pugueu comprovar si n’hi ha per als estudis que aporteu i saber d’entrada quines assignatures són susceptibles de reconeixement.

2. Introducció dels estudis previs: és el primer pas que heu de fer abans de sol·licitar l’AEP. En aquest espai, heu de seleccionar el programa, el centre i el pla d’estudis concret a revisar. Cal que incorporeu al repositori totes les assignatures superades, ja que només es revisaran aquelles assignatures que hagueu marcat a l’aplicació i, a més, podeu marcar la casella de “titulació assolida” perquè es revisin els reconeixements en bloc com, per exemple, els crèdits de branca si aporteu una titulació de la mateixa branca de coneixement.

Si no trobeu el pla dels estudis que heu cursat al desplegable de l’aplicació, caldrà demanar que us l’incorporin mitjançant una sol·licitud a través de l’enllaç que hi ha a Secretaria / Tràmits / Avaluació d’estudis previs / Més informació de com s’ha de fer l’AEP / Com s’introdueixen els estudis previs. En aquest cas, podreu continuar el procés d’introducció dels vostres estudis previs tan bon punt us donin d’alta el vostre pla. Us avisaran a través d’un missatge personal perquè n’estigueu assabentats.

3. Sol·licitud d’estudis previs i pagament: quan hagueu introduït els estudis previs, haureu de tornar a la plana principal de l’aplicació, seleccionar els estudis que vulgueu convalidar, clicar el botó sol·licita, i escollir la forma de pagament de la sol·licitud ( pagament amb targeta en línia o bé amb ràfega bancària).

Queden exempts del pagament de la taxa, aquells estudiants que aporteu únicament estudis cursats a la UOC.

4. Com comprovar que s’ha tramitat correctament l’AEP? podreu veure un tràmit en estat pendent a l’espai Sol·licituds realitzades del vostre expedient acadèmic. Si hi apareix vol dir que el tràmit l’heu gravat correctament. El full resum de la sol·licitud el podreu consultant tot clicant a sobre de l’estat del tràmit (a sobre de la paraula “pendent”).

5. Documentació a aportar: recordeu que una vegada hagueu sol·licitat l’AEP, tindreu un termini màxim de 15 dies per fer arribar la documentació necessària a la UOC. Passat aquest termini, la sol·licitud serà denegada per manca de documentació i no tindreu dret a al·legar. És important que sapigueu que la UOC només acceptarà la documentació dels estudis que s’hagin fet constar a la sol·licitud.

6. Diversos:
RECAAU: podeu demanar el reconeixement de les activitats universitàries que realitzeu mentre curseu la titulació a l’expedient de la qual demaneu el reconeixement d’assignatures. Aquestes activitats s’han d’haver realitzat a partir de l’any 2007-2008. Per a obtenir el reconeixement, haureu de fer la sol·licitud d’AEP corresponent i no serà necessari que aporteu cap documentació acreditativa.

Jornades i seminaris presencials fetes en altres universitats: en aquest cas també caldrà gravar la sol·licitud corresponent i sí que haureu d’aportar la documentació acreditativa de la participació en les jornades o seminaris i de la seva durada. El reconeixement d’aquestes jornades dependrà de si hi ha un acord o conveni signat.

Convalidacions dels idiomes: recordeu que podeu consultar les taules d’equivalències a través de Secretaria / Tràmits / Avaluació d’estudis previs / Estudis susceptibles de convalidació.

La documentació a aportar per convalidar idiomes és una fotocòpia compulsada del títol d’idioma que acrediti el vostre nivell. Si els cursos no apareixen a les taules d’equivalències, podreu sol·licitar-ne el reconeixement igualment, però caldrà aportat un certificat que acrediti la superació del nivell i, sobretot, les hores lectives cursades.

Trobareu tota la informació sobre aquest tràmit publicada a: Secretaria / Tràmits / Avaluació d’estudis previs.

*Rosana Viloca

No hay comentarios:

Publicar un comentario