6 ago 2013

Lliçó pràctica - Hipervincles als missatges

Sovint, al llegir els missatges als fòrums de les aules, on alumnes i consultors compartim informació diversa, ens trobem que no sempre els enllaços tenen l'agilitat que el sistema permet per ser oberts.

Si dediquem uns segons a fer l'hipervincle permetrem que, a qui vulgui accedir-hi, se li obri directament una nova finestra només amb un click i que disposi de tota la pantalla amb allò que ha de llegir.

Situació:
Quan escribim missatges des del Campus de la UOC, sobretot quan fem debats o volem completar amb nous continguts els mòduls que estudiem, ens trobem en la necessitat d'enllaçar informacions, articles, vídeos, etc. Fem un copiar i enganxar de la URL al cos del missatge i enviem.

Quan hi volem accedir, molts cops ens trobem que hem dedicar temps a ampliar la imatge per facilitar-ne la lectura i conseqüent comprensió. I això s'ha de fer cada cop que s'hi vol accedir des del missatge, o s'acaba per guardar com arxiu, ocupant un espai al disc dur quan probablement no seria necessari.

Com fer-ho?
Es pot fer directament des d'una paraula que enllaçi o bé des de l'URL que hem enganxat. Ho seleccionem (paraula o enllaç) i veurem que se'ns activa l'opció d'hipervincle de la barra.


Cliquem i ens apareix un quadre (imatges adjuntes).

Imatge 1 - Despleguem l'apartat Objectiu i seleccionem  l'opció obre l'enllaç en una finestra nova, acceptem prement insereix i ja ho tenim. Les dues imatges mostren dos models segons la versió de campus que es pugui tenir.

                                 Imatge 1  


             Imatge 2 - Versió actual de campus (2n S 14/15)

Imatge 2 - Copiem l'URL de l'enllaç i escollim l'opció de Finestra nova. A l'espai Text per enllaçar ens apareixarà per defecte la paraula, text o paràgraf seleccionat.

A vegades apareix en anglès i el que hem d'acceptar (si la memòria no em falla) és Update. De totes maneres l'ordre és el mateix que el que es mostra a la imatge i és seguir el mateix camí.

Espero que aquesta petita lliçó us sigui d'utilitat i que la pogueu practicar obtenint bons resultats sobretot quan us la trobeu activada en els missatges que rebeu.


Nota: Aquest text ha estat actualitzat amb data 5 de març de 2015.

No hay comentarios:

Publicar un comentario